2012 augusztusa nagy mérföldkő az Oszkár és a magyar telekocsizás életében! Elkészült az Android alkalmazásunk, melynek funkcióiról ebben a cikkben szeretnénk részletes leírást adni nektek!
Az alkalmazás ingyenesen letölthető a Google Play-ből ide kattintva!

Az első verziókban a következő funkciók érhetők el:

  • Be- kijelentkezés
  • Autós ajánlatok keresése
  • Autós ajánlat részleteinek megtekintése
  • Helyfoglalás 1 vagy több utas számára
  • Saját autós hirdetés feladása, listázása
  • Saját járművek felvitele, listázása
  • Felhasználó keresése, adatlapjának megtekintése

Továbbá az alábbi kényelmi funkciókat tartalmazza az alkalmazás:

  • kedvencek kezelése
  • keresési előzmények
  • helymeghatározás az indulási hely megadásához
  • útvonal megtekintése térképen
  • többnyelvűség (magyar/angol)

Be- kijelentkezés

Az Oszkar.com oldalon regisztrált felhasználónév-jelszó párossal tud bejelentkezni a
felhasználó, így elérhetővé válnak számára személyes adatai, illetve azon funkciók, amelyekhez ez szükséges.

Lehetőség van a beírt felhasználónév és jelszó elmentésére, illetve automatikus bejelentkezés engedélyezésére, így az alkalmazás későbbi indításakor ez felhasználói beavatkozás nélkül megtörténik, ezzel is biztosítva a teljes funkcionalitás minél gyorsabb használatát.

A kijelentkezés a felhasználó menü „Kijelentkezés” menüpontján, illetve a Személyes adatok” képernyő jobb felső részén található ikonon keresztül bármikor elérhető.

Autós ajánlatok keresése

Indulási és/vagy érkezési hely, illetve dátum megadásával pontosíthatók a keresési eredmények. Dátum megadása nélkül az aktuális időpont után érvényes 50 autós ajánlatot listázza az alkalmazás.

Lehetőség van a menü „Hol vagyok?” menüpontjának használatával az indulási pozíció automatikus kitöltésére a készülék pozíciója alapján.

Az „Új keresés” menüpont segítségével a beviteli mezők alapértelmezett állapotba állíthatók (a beállított dátum törlésére csak így van lehetőség).

A beviteli mezők mellett található csillag, illetve a menü „Kedvencek” menüpontja elérhetővé teszi a kedvencek listáját (elmentett keresési feltételek: indulás-érkezés).

Amennyiben az alkalmazás beállításainál engedélyezve van, a menü „Előzmények”

menüpontjával megjeleníthetők az keresési előzmények (korábbi keresések) egy listában. Ezek közül választva fárasztó gépelés nélkül könnyedén újra futtathatók a korábbi keresések.

A keresés eredményét tartalmazó listában a legfontosabb adatok láthatók az ajánlatokról. A lista elemeit kiválasztva megtekinthetők az adott ajánlat részletei.

Autós ajánlat részleteinek megtekintése

Az ajánlat részletei képernyőn az hirdetés minden elérhető adata megtalálható:

  • hirdető neve, hirdetés feladásának időpontja
  • szabad helyek száma
  • pontos érkezési, indulási hely
  • autó részletes adatai

Továbbá a képernyőről elérhető az ajánlatot feladó felhasználó adatlapja.

A képernyő alján található „Helyfoglalás” gombra kattintva az ajánlatban szereplő jármű szabad helyeinek függvényében 1 vagy több hely is lefoglalható.

Sikeres helyfoglalás után, amennyiben a hirdető adott meg adatlapján telefonszámot, azonnal lehetőséget biztosít az alkalmazás a telefonos kapcsolatfelvételre.

 

 

 

 

Személyes menü

Amennyiben a felhasználó bejelentkezett az alkalmazásba, elérhetővé válik a személyes menüje. Minden képernyőn a képernyő jobb felső sarkában található profil ikon, vagy a menü „Személyes adatok” menüpontján keresztül. Itt a következő funkciók érhető el.

  • Autós hirdetésfeladás
  • Autós hirdetéseim
  • Járműveim
  • Helyfoglalásaim
  • Adatlapom
  • Felhasználó keresése

Autós hirdetésfeladás

A személyes menü „Autós hirdetésfeladás” menüpontján, az alkalmazás menüjének „Hirdetés feladása” menüpontja, illetve minden képernyőn a jobb felső sarkokban lévő gomb segítéségével érhető el a funkció.

Jelenleg csak egyszeri hirdetés feladására van lehetőség az alkalmazásban, ismétlődő hirdetés feladása nem lehetséges.

Amennyiben a felhasználó több járművet is regisztrált a rendszerbe, egy legördülő lista segítségével kiválaszthatja, hogy melyik jármű szerepeljen az ajánlatban.

Az ajánlat rögzítésénél az indulási, érkezési hely megadásánál, amennyiben a város „Budapest” megadható a kerület és a városrész.

Szabad helyek száma a kiválasztott járműnél megadott kapacitás függvényében választható szintén egy legördül listából, így megkönnyítve az ajánlat rögzítését.

3 gomb segítségével egyszerűen megadhatók az ajánlat a következő paraméterei:

  • autopályán megyek
  • csak ismerősök
  • csak kézipoggyász

Amennyiben a hirdetésfeladás indításakor a felhasználónak nincs regisztrált járműve, az alkalmazás felajánlja gépjármű regisztrálásának lehetőségét, enélkül ajánlat rögzítése nem lehetséges.

Autós hirdetéseim

A menüpont alatt a bejelentkezett felhasználó feladott autós ajánlatainak listája tekinthető meg.

A lista elemeire kattintva megtekinthetők az ajánat részletei, illetve a lista elemeinek jobb oldalán található piros X segítségével törölhető az ajánlat.

A lista elemein hosszú kattintással elérhető gyorsmenün keresztül törölhető az ajánlat illetve egyszerűen módosítható a szabad helyek száma.

Járműveim

A bejelentkezett felhasználó regisztrált járműveinek listája kérhető le.

A lista elemeire kattintva megtekinthetők, az elemen hosszú kattintással elérhető gyorsmenün keresztül módosíthatók a jármű adatai.

Új jármű adatainak megadására a „Jármű hozzáadása” menüpont kiválasztása után van lehetőség.

Helyfoglalásaim

A bejelentkezett felhasználó sikeres helyfoglalásainak listája kérhető le.

A lista elemein hosszú kattintással elérhető gyorsmenü – valamit a lista elemeinek jobb oldalán található piros X – segítségével törölhető a helyfoglalás, illetve megtekinthetők az ajánlat részletei.

Adatlapom

Megtekinthető a bejelentkezett felhasználó személyes adatlapja.

Felhasználó keresése

Felhasználói név alapján lehetőség van az oszkar rendszerbe regisztrált felhasználók keresésére, illetve a felhasználók adatlapjának, valamint automatikus felhasználói statisztikájuk megtekintésére.

Az adatlapon azok a személyes adatok láthatók, amelyeket az adott felhasználó a biztonsági beállításainál engedélyezett.

Amennyiben van elérhető telefonszám, akkor a mellette lévő gomb segítségével telefonhívás indítható.

Ha vannak megadva közösségi oldalakhoz kapcsolódó elérhetőségek (pl Facebook), az azonosító melletti gomb segítségével megtekinthető a felhasználó adatlapja a közösségi oldalon.

További lehetőségek

Az alkalmazás menüjének „Beállítások” menüpontján keresztül lehetőség nyílik nyelv beállítására (jelenleg magyar és angol), az előzmények mentésének engedélyezésére, illetve névjegy megtekintésére.

 

Reméljük a részletes leírásunk meghozta a kedvetek, hogy letöltsétek és használatba vegyétek az egyedülálló Oszkár telekocsi-alkalmazást!
Sok sikert az útitárskereséshez mindenkinek! 

Hozzászólások

  1. kissszabolcs77@gmail.com
    • Oszkár Telekocsi

      Kedves Szabolcs!

      Ahogy a cikkben is írjuk (“Autós ajánlatok keresése” bekezdés), van lehetőség autós ajánlatok keresésére, és rögtön helyfoglalásra is. Rögtön a főoldalról lehet indítani a keresést.

      Remélem segíthettünk, és hasznodra válik az alkalmazás a jövőben. Sok sikert az útitárskereséshez!

      Válasz

Trackbacks/Pingbacks

  1. Böngésszük Oszkárt könnyedén mobileszközökön - [...] beszámoltunk róla, hogy az iOszkar után egy évvel elkészült és folyamatosan fejlődik az Oszkár Androidos változata. Most nem is…
  2. Megújult az Oszkár Android alkalmazása! - [...] megtekintése térképen Természetesen minden funkció elérhető, ami a korábbi verzióban is jelen [...]

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztás