Elkészült az Oszkar.com Android alkalmazása!

2012 augusztusa nagy mérföldkő az Oszkár és a magyar telekocsizás életében! Elkészült az Android alkalmazásunk, melynek funkcióiról ebben a cikkben szeretnénk részletes leírást adni nektek!
Az alkalmazás ingyenesen letölthető a Google Play-ből ide kattintva!

Az első verziókban a következő funkciók érhetők el:

 • Be- kijelentkezés
 • Autós ajánlatok keresése
 • Autós ajánlat részleteinek megtekintése
 • Helyfoglalás 1 vagy több utas számára
 • Saját autós hirdetés feladása, listázása
 • Saját járművek felvitele, listázása
 • Felhasználó keresése, adatlapjának megtekintése

Továbbá az alábbi kényelmi funkciókat tartalmazza az alkalmazás:

 • kedvencek kezelése
 • keresési előzmények
 • helymeghatározás az indulási hely megadásához
 • útvonal megtekintése térképen
 • többnyelvűség (magyar/angol)

Be- kijelentkezés

Az Oszkar.com oldalon regisztrált felhasználónév-jelszó párossal tud bejelentkezni a
felhasználó, így elérhetővé válnak számára személyes adatai, illetve azon funkciók, amelyekhez ez szükséges.

Lehetőség van a beírt felhasználónév és jelszó elmentésére, illetve automatikus bejelentkezés engedélyezésére, így az alkalmazás későbbi indításakor ez felhasználói beavatkozás nélkül megtörténik, ezzel is biztosítva a teljes funkcionalitás minél gyorsabb használatát.

A kijelentkezés a felhasználó menü „Kijelentkezés” menüpontján, illetve a Személyes adatok” képernyő jobb felső részén található ikonon keresztül bármikor elérhető.

Autós ajánlatok keresése

Indulási és/vagy érkezési hely, illetve dátum megadásával pontosíthatók a keresési eredmények. Dátum megadása nélkül az aktuális időpont után érvényes 50 autós ajánlatot listázza az alkalmazás.

Lehetőség van a menü „Hol vagyok?” menüpontjának használatával az indulási pozíció automatikus kitöltésére a készülék pozíciója alapján.

Az „Új keresés” menüpont segítségével a beviteli mezők alapértelmezett állapotba állíthatók (a beállított dátum törlésére csak így van lehetőség).

A beviteli mezők mellett található csillag, illetve a menü „Kedvencek” menüpontja elérhetővé teszi a kedvencek listáját (elmentett keresési feltételek: indulás-érkezés).

Amennyiben az alkalmazás beállításainál engedélyezve van, a menü „Előzmények”

menüpontjával megjeleníthetők az keresési előzmények (korábbi keresések) egy listában. Ezek közül választva fárasztó gépelés nélkül könnyedén újra futtathatók a korábbi keresések.

A keresés eredményét tartalmazó listában a legfontosabb adatok láthatók az ajánlatokról. A lista elemeit kiválasztva megtekinthetők az adott ajánlat részletei.

Autós ajánlat részleteinek megtekintése

Az ajánlat részletei képernyőn az hirdetés minden elérhető adata megtalálható:

 • hirdető neve, hirdetés feladásának időpontja
 • szabad helyek száma
 • pontos érkezési, indulási hely
 • autó részletes adatai

Továbbá a képernyőről elérhető az ajánlatot feladó felhasználó adatlapja.

A képernyő alján található „Helyfoglalás” gombra kattintva az ajánlatban szereplő jármű szabad helyeinek függvényében 1 vagy több hely is lefoglalható.

Sikeres helyfoglalás után, amennyiben a hirdető adott meg adatlapján telefonszámot, azonnal lehetőséget biztosít az alkalmazás a telefonos kapcsolatfelvételre.

 

 

 

 

Személyes menü

Amennyiben a felhasználó bejelentkezett az alkalmazásba, elérhetővé válik a személyes menüje. Minden képernyőn a képernyő jobb felső sarkában található profil ikon, vagy a menü „Személyes adatok” menüpontján keresztül. Itt a következő funkciók érhető el.

 • Autós hirdetésfeladás
 • Autós hirdetéseim
 • Járműveim
 • Helyfoglalásaim
 • Adatlapom
 • Felhasználó keresése

Autós hirdetésfeladás

A személyes menü „Autós hirdetésfeladás” menüpontján, az alkalmazás menüjének „Hirdetés feladása” menüpontja, illetve minden képernyőn a jobb felső sarkokban lévő gomb segítéségével érhető el a funkció.

Jelenleg csak egyszeri hirdetés feladására van lehetőség az alkalmazásban, ismétlődő hirdetés feladása nem lehetséges.

Amennyiben a felhasználó több járművet is regisztrált a rendszerbe, egy legördülő lista segítségével kiválaszthatja, hogy melyik jármű szerepeljen az ajánlatban.

Az ajánlat rögzítésénél az indulási, érkezési hely megadásánál, amennyiben a város „Budapest” megadható a kerület és a városrész.

Szabad helyek száma a kiválasztott járműnél megadott kapacitás függvényében választható szintén egy legördül listából, így megkönnyítve az ajánlat rögzítését.

3 gomb segítségével egyszerűen megadhatók az ajánlat a következő paraméterei:

 • autopályán megyek
 • csak ismerősök
 • csak kézipoggyász

Amennyiben a hirdetésfeladás indításakor a felhasználónak nincs regisztrált járműve, az alkalmazás felajánlja gépjármű regisztrálásának lehetőségét, enélkül ajánlat rögzítése nem lehetséges.

Autós hirdetéseim

A menüpont alatt a bejelentkezett felhasználó feladott autós ajánlatainak listája tekinthető meg.

A lista elemeire kattintva megtekinthetők az ajánat részletei, illetve a lista elemeinek jobb oldalán található piros X segítségével törölhető az ajánlat.

A lista elemein hosszú kattintással elérhető gyorsmenün keresztül törölhető az ajánlat illetve egyszerűen módosítható a szabad helyek száma.

Járműveim

A bejelentkezett felhasználó regisztrált járműveinek listája kérhető le.

A lista elemeire kattintva megtekinthetők, az elemen hosszú kattintással elérhető gyorsmenün keresztül módosíthatók a jármű adatai.

Új jármű adatainak megadására a „Jármű hozzáadása” menüpont kiválasztása után van lehetőség.

Helyfoglalásaim

A bejelentkezett felhasználó sikeres helyfoglalásainak listája kérhető le.

A lista elemein hosszú kattintással elérhető gyorsmenü – valamit a lista elemeinek jobb oldalán található piros X – segítségével törölhető a helyfoglalás, illetve megtekinthetők az ajánlat részletei.

Adatlapom

Megtekinthető a bejelentkezett felhasználó személyes adatlapja.

Felhasználó keresése

Felhasználói név alapján lehetőség van az oszkar rendszerbe regisztrált felhasználók keresésére, illetve a felhasználók adatlapjának, valamint automatikus felhasználói statisztikájuk megtekintésére.

Az adatlapon azok a személyes adatok láthatók, amelyeket az adott felhasználó a biztonsági beállításainál engedélyezett.

Amennyiben van elérhető telefonszám, akkor a mellette lévő gomb segítségével telefonhívás indítható.

Ha vannak megadva közösségi oldalakhoz kapcsolódó elérhetőségek (pl Facebook), az azonosító melletti gomb segítségével megtekinthető a felhasználó adatlapja a közösségi oldalon.

További lehetőségek

Az alkalmazás menüjének „Beállítások” menüpontján keresztül lehetőség nyílik nyelv beállítására (jelenleg magyar és angol), az előzmények mentésének engedélyezésére, illetve névjegy megtekintésére.

 

Reméljük a részletes leírásunk meghozta a kedvetek, hogy letöltsétek és használatba vegyétek az egyedülálló Oszkár telekocsi-alkalmazást!
Sok sikert az útitárskereséshez mindenkinek! 

Hozzászólások

4 thoughts on “Elkészült az Oszkar.com Android alkalmazása!

 1. Kedves Oszkar!

  Én is letöltöttem a mobil alkalmazást, de egyáltalán nem használom, mert és utas vagyok és ott nem tudok rákeresni az autós ajánlatokra. Pedig az autósok semmikre sem mennek az utasok nélkül. Nem? Nem értem, hogy az utas menübe miért nincs keresési lehetőség, hogy autót tudjunk keresni. A lényeg, hogy így én nem használom. Majd használom, ha tudok rajta autóst keresni.

  Üdvözlettel
  Kiss Szabolcs

  • Kedves Szabolcs!

   Ahogy a cikkben is írjuk (“Autós ajánlatok keresése” bekezdés), van lehetőség autós ajánlatok keresésére, és rögtön helyfoglalásra is. Rögtön a főoldalról lehet indítani a keresést.

   Remélem segíthettünk, és hasznodra válik az alkalmazás a jövőben. Sok sikert az útitárskereséshez!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*
*
Website