Minden utazásnál előfordulhat, hogy az utasod különböző okokból lemondja a foglalást. Közbejöhet betegség, munka, és egyéb váratlan helyzetek. Az is lehetséges, hogy nem szimpatikus számodra a jelentkező, vagy nem tudtatok megegyezni az utat illetően. Sok sofőr nem tudja, hogy ilyenkor mi a teendő, ezért most tiszta vizet öntünk a pohárba!

 

Nézzük az értékeléseket! Kinek a lemondási statisztikája romlik ilyenkor? 
Ha az út előtti lemondáskor bejelölöd, hogy az utas hibájából nem utaztok együtt (nem elérhető, nem jó a statisztikája, tévesen foglalt, nem szimpatikus), nincs mitől tartanod, ebben az esetben az ő lemondási statisztikája romlik, nem a tiéd.

utas törlése
Így van ez akkor is, ha már az út után,  3 napon belül leadod az értékelést, miszerint az út MEGHIÚSULT, a másik fél hibájából. Ettől még adhatsz pozitív értékelést, ha pl. jófej volt és legalább jelezte, hogy nem tud veled tartani.
Érdemes az értékelésben azt is leírnod, hogy miért hiúsult meg az utazás, azonban ügyelj arra, hogy az értékeléseket minden felhasználó láthatja, így a nem megfelelő hangnem a Te megítéléseden is ronthat. Inkább várd meg, míg kicsit megnyugszol és utána értékelj! [icon name=”smile-o” class=”” unprefixed_class=””]

 

Mi lesz az “utas” után fizetendő foglalási díjjal? Ha nem utazott velem, akkor is kell fizetnem?
A foglalási díj akkor kerül felszámításra, ha az utasod vagy Te visszajeleztétek, hogy megtörtént az utazás, vagy ha 3 nap eltelt az utazás meghirdetett időpontja óta, és egyikőtök sem jelezte, hogy az út meghiúsult. Tehát ha bármelyikőtök visszajelez, hogy az utazás nem jött létre, nincs foglalási díj fizetési kötelezettséged az adott utas után. Autósként arra is lehetőséged van, hogy utólag jelezd, hogy nem valósult meg az út – például, ha az utasod közvetlenül az indulás előtt mondja le az utat, vagy nem jelenik meg az indulásnál.
A legegyszerűbb, ha a Pénzügyek/Foglalási díjak menüben az adott felhasználó sorának végén lévő szövegbuborékra kattintva leadod az értékelést:

Szövegbuborékkal értékelj

Válaszd ki, hogy MEGHIÚSULT

Biztosítsd be magad! Ha szeretnéd elkerülni a fölösleges várakozással teli kellemetlen perceket és a bosszankodást, akkor állítsd be az online bankkártyás előrefizetést és a helyfoglalás korlátozását! Hogy miről is van szó? Ebből a blogcikkből pontosan kiderül!

Vigyázz! Ha rendszeresen törlöd az utasaidat, és ezzel esetleg próbálod megkerülni a rendszert, abból baj lehet! Maradj fair! 😉

Hozzászólások

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztás