Mi is az Oszkározás lényege? Hogyan kell ezt csinálni?

Vidám telekocsis társaságEgyre több olyan megkeresés érkezik hozzánk, amiből arra következtetünk, nem mindenkinek világos az, hogy mi is az a telekocsizás, oszkározás, és nekünk, mint az Oszkár üzemeltetőinek mi a szerepünk ebben a folyamatban. Így első körben szeretnénk tiszta vizet önteni a pohárba, és szeretnénk a telekocsizást körüllengő szürke ködöt eltüntetni.

Tehát, mi is az a telekocsizás?

A telekocsizás lényege, hogy az autósok, akiknek van szabad helyük autóikban, és egy előre meghatározott célállomásra tartanak valahonnan, meghirdetik a szabad helyeiket. Az utasok helyfoglalás után utazhatnak az autóssal, és megosztják az utazás költségeit úgy, hogy mindenki jól járjon.

A telekocsizás tehát a kapacitások kihasználásának növelése mellett a környezetvédelmet is célozza: kevesebb autó van az utakon, ha több autós egy autóval utazik. Ráadásul közösségépítő, ugyanis az esetek túlnyomó részében kellemes beszélgetések alakulhatnak ki. Rugalmas, gyors és olcsó közlekedési lehetőség, mely korosztálytól függetlenül igénybe vehető bárkinek (kiskorúnak szülői felügyelet mellett).

Mi az Oszkár telekocsi rendszer feladata?

Ezzel a definícióval már le is fedtük, hogy melyik szereplőnek mi a feladata és milyen lehetőségei vannak, de egy gyakran visszatérő kérdésre szeretnénk itt kitérni: Mi az Oszkár telekocsi rendszer pontos szerepe? Nagyon sokszor keresnek meg minket azzal, hogy “Budapestről Nürnbergbe mennék 12-én, mennyi lesz, honnan indulunk, stb.”. A legtöbb esetben ha van kapacitásunk, válaszolunk ezekre a kérdésekre, kikeressük a megfelelő hirdetéseket, elküldjük a linkjét.
De itt megragadnánk a lehetőséget, hogy kihangsúlyozzuk: rendszerünknek a célja, hogy lehetőséget biztosítson az autósok és az utasok egymásra találására. Tehát mi nem szervezzük az utakat, nem állunk közvetlen kapcsolatban az egyes autósokkal, így bővebb információval sem tudunk szolgálni.
Az általános válasz ezekre a kérdésekre: a http://utitars.oszkar.com/ oldalon használható keresőnk segítségével érdemes megkeresni a megfelelő autóst, majd helyfoglalás után a részleteket vele lehet leegyeztetni.
Természetesen továbbra is állunk a rendelkezésre bármikor, ha valaki elakad a rendszer használatával!

A félreértésnek nagyon sok esetben az lehet a gyökere, hogy egyrészt a 70-es, 80-as évek telekocsi rendszere az akkori Petőfi rádión keresztül betelefonálós módon történt, majd később, a 90-es, 2000-es évek telekocsi rendszere, a kenguru is így szervezte az utakat, azaz szerepet vállalt az autósok és utasok összerendelésében, tőlük lehetett elkérni az elérhetőségeket. Az internet, és az online telekocsizás fejlődésével azonban ezt már nem tudnánk megtenni, minthogy napi szinten akár több mint 1000 utazás is megvalósul, mindet manuálisan megkeresésre nem tudjuk kiközvetíteni, ezért az utas feladata hogy megtalálja oldalunkon a megfelelő sofőrt.

További cikkeinkben kitértünk arra, hogy mit érdemes figyelembe vennie egy utasnak, mielőtt utazik, és mitől lesz egy autós megbízható, miért fogják őt választani leginkább.

Kellemes utazást kívánunk minden kedves jelen és jövőbeni telekocsizónak!

Ki szeretnéd próbálni? Regisztrálj!

Ha van autód, hirdesd meg utadat és autód szabad helyeit most!

Ha pedig utasként betársulnál valakihez, keress a hirdetők között!

 

Hozzászólások

3 thoughts on “Mi is az Oszkározás lényege? Hogyan kell ezt csinálni?

  • Kedves Nati!

   A sofőr telefonszámát a helyfoglalást követően írja ki sázmodra a rendszer.
   Válassz megfelelő hirdetést, és foglalj azon helyet. Ha esetleg nem sikerülne megegyezni, lemondhatod a foglalást, és foglalhatsz másik sofőrnél.

   http://utitars.oszkar.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*
*
Website