getintothecar2Márciusban megkérdeztük autósainkat, hogy a terveink közt lévő fejlesztési ötletek közül melyiknek örülnénk a legjobban, melyiket használnák legszívesebben. Az időben vagy térben alternatív útvonalak ötletét megelőzve a be- és kiszállási helyek és körülmények egyértelműbb megadhatóságát kérték végül a legtöbben. Mi pedig megcsináltuk. Na de pontosan mire jó és hogyan használd?

Előfordult már, hogy az út előtti telefonos egyeztetés során percekig igyekezted elmagyarázni az indulás pontos helyszínét? Gyakran érdeklődnek utasaid, hogy a fővárosban házhoz tudod-e vinni őket, amikor Te igazából a város szélére mész és nem is szívesen autóznál a városban? Mindez mostantól az Oszkáron elkerülhető és könnyen tisztázható!

Az autósok az Oszkár telekocsin már azt is megadhatják, hogy módjukban áll-e házhoz szállítani az utasokat, ha igen, milyen feltételek mellett. Ha nincs lehetőségük erre, akkor az indulás vagy érkezés pontos helyéről adhatnak egyértelmű leírást az utasok számára, hogy az könnyen megtalálható legyen.
Az Autós menüben a Haladó Beállítások között a Ki- és beszállóhely kezelés menüpontban általánosan és akár város szinten is megadható minden, az utas számára szükséges információ a be- és kiszállás feltételeit illetően. Három fő kategória különböztethető meg:

Ki- és beszállóhelyi preferenciák beállítása

Ki- és beszállóhelyi preferenciák beállítása

  1. “Rugalmas  vagyok, egyeztetés kérdése”: Ez esetben a sofőr mindenképp  telefonos egyeztetést kér a be- vagy kiszállást illetően.
    .
  2. “Házhoz megyek”: A sofőr vállalja, hogy a beszállási településen házhoz megy az utasért vagy a kiszállásnál házhoz viszi. Ennek korlátozó körülményei megjegyzésben jelezhetőek (pl. plusz költség vagy területi határ, ahova a vállalása érvényes az adott településen belül)
    .
  3. “Fix helyszín”: A be- és/vagy kiszállás helye fix: a megjegyzés rovatban pontosan meg is adható, akár Google maps linkkel (Ennek készítésében itt segítünk). Ez a hirdetés adatlapján kattinthatóvá válik, így az utas akár centiméterre pontosan értesülhet róla, hogy honnan fog indulni vagy hová fog érkezni a járat.

Az általános és a város szintű megadás kombinálható. Pl. megadható, hogy valaki általánosan egyeztetést kér a ki- és beszállás tekintetében, Budapesten mindig fix helyről indul (nem vállalja, hogy házhoz menne), de Szegeden a körúton belül szívesen házhoz visz valakit – azon kívül igény esetén azonban csak 300 Ft plusz költségtérítésért.

Ki- és beszállóhelyi preferenciák kijelzése

Ki- és beszállóhelyi preferenciák kijelzése

Fontos kiemelni, hogy aki sofőrként nem ad meg semmit, annak nem lesz változás a rendszer használatában – tehát ez a fejlesztés egy új hasznos, de nem kötelezően használandó lehetőséget  ad az oszkáros sofőrök kezébe.
Ha valaki beállítja, a már feladott hirdetései tekintetében is azonnal látszódni fognak az újonnan megadott információk. A keresőben kizárólag házhoz szállítás esetén, az út adatlapján viszont minden új megadott adat látszódik az utasok számára!

Amennyiben egy utas olyan településről induló hirdetéseden akar helyet foglalni, melyen te vállalod, hogy házhoz mész az utasért, az utas már a helyfoglaláskor opcionálisan megadhatja a címét. Ez ilyenkor automatikusan bekerül az “egyeztetett beszállóhely” mezőbe egy csillaggal megjelölve, amit az Utasaim menüpont alatt az egyes utasok mellett találsz. Reméljük ezáltal is egyszerűbb és gyorsabb lesz az utazás leegyeztetése!

Állítsd be ki- és beszállóhelyi preferenciáid ide kattintva, hogy az utasok már előzetesen pontosabb képet kapjanak a Veled utazás lehetőségeiről! Ha ez megvan, irány a hirdetésfeladás, és már tényleg csak a jó hangulatú oszkáros utazás van hátra!

Hozzászólások

  1. Köbli András
    • fk.oszkar.com

      Kedves András!

      Ha sablonból töltöd be a hirdetést, akkor előfordulhat ilyen, mert a sablonban szereplő adatok töltődnek be mindenhova.
      Két megoldás lehetséges erre:
      1. vagy nem sablonból hirdetsz, ha nem a sablonnak megfelelő a kiindulási pontod
      2. vagy a sablon betöltése után törlöd/módosítod a településen kívül, a címre vonatkozó adatokat is.

      Sok sikeres Oszkáros utat kívánunk!

      Válasz

Trackbacks/Pingbacks

  1. Térkép link készítése a Google Maps segítségével | Az Oszkár telekocsi blogja - […] be- és kiszállás körülményeinek megadása kapcsán lehetőség van a pontos hely térképen való megjelenítésére, vagy akár a Google […]
  2. 2015-ös Oszkáros év | Az Oszkár telekocsi blogja - […] egy kicsit még vissza a fejlesztéshez! Egy márciusi szavazás során úgy döntöttetek, hogy a pontos be- és kiszállás megadásának lehetőségét…

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztás