Időről időre felmerül a kérdés, hogy milyen lehetőségek vannak a különböző oszkáros szolgáltatások befizetésének rendezésére. Ebben a blogposztban összeszedtük a lehetőségeket azok minden előnyével és hátrányával.



Aki jobban meg szeretné fontolni a választást, íme az összehasonlító táblázat, illetve alatta részletesen kifejtjük a fizetés mikéntjét fizetési módonként:

 

Időigény

Tranzakciós költség

Befizetés megérkezik

Bankkártyás fizetés

Kb 1 perc

0 Ft

azonnal

Banki átutalás

Kb 3 perc

banki díjcsomag átutalási költsége (0-pár 100 Ft)

azonnal (2020. március 2. után a belföldi utalások esetén)

Bankpénztári befizetés

Kb 5-10 perc (ha már eljutottál egy Raiffeisen Bankig)

0 Ft

azonnal

Személyes befizetés

Kb 3 perc (Miután eljutottál az irodánkig)

0 Ft

azonnal

Postai befizetés

Kb 5-10 perc (ha már eljutottál egy Postáig)

635 Ft (10000 Ft-ig) 1100 Ft (30000 Ft-ig)

1-2 nap

Kredittel fizetés

(bővebben alul a  részleteknél)

+1 úgy fizetsz hogy az utas fizet helyetted

(bővebben alul a  részleteknél)

1. Bankkártyás fizetés

Az Oszkárnál az OTP Mobil Kft által biztosított Simple fizetési rendszer biztonságos fizetési megoldását használjuk. Az összes népszerűbb bankkártya-típussal működik (Mastercard, Meastro, VISA, American Express), pár perc alatt elvégezhető a befizetés.

Lehetőség van az Oszkáron a bankkártya adatok mentését engedélyezni, ilyenkor az első fizetést követően már nem is kell megadni a kártyaadatokat, csak ki kell választani melyik kártyával szeretnél fizetni.

Ha az automata terhelést is engedélyezed, akkor a rendszeres befizetési kötelezettségnél (pl. Foglalási díj) nincs teendőd, ugyanúgy mint pl. a villanyszámlánál, a rendszer automatikusan elvégzi a tranzakciót. Természetesen erről mindig értesülsz, és bármikor visszavonhatod a megbízást.

A részletes Simple fizetési tájékoztató letölthető ide kattintva.

2. Banki átutalás

Azoknak ajánljuk, akik valamiért nem bíznak a bankkártyás fizetésben, de van bankszámlájuk, és tartozik hozzá Internetbank hozzáférés. Az internetbankba belépve a díjbekérőn szereplő adatokat kell megadni az utaláshoz

  • Címzett: Oszkar.com telekocsi Kft.
  • Bankszámlaszám: <az értesítőben és a díjbekérőn szerepel>
  • Közlemény: OP-<???> : Érdemes pontosan megadni, hogy amint megérkezik, automatán fel tudja dolgozni a rendszer a befizetést.

3. Bankpénztári befizetés

Raiffeisen ügyfélhívó menüHa nincs bankszámlád ezt javasoljuk.  A legközelebbi Raiffeisen Bankot felkeresve (ide kattintva megkeresheted, hol van hozzád legközelebb) a banki készpénzbefizetést válaszd a sorszámhúzónál. Banki befizetés igazoló papírFontos, hogy legyen nálad személyi igazolvány és lakcímkártya, azt valamiért elkérik.
Illetve itt is fontos, hogy a díjbekérő azonosítóját OP-<???> pontosan diktáld be az ügyintézőnek.

 . 

4. Személyes befizetés

Bár külön pénztárat nem tudunk fenntartani sajnos, de szívesen látunk irodánkban hétfőn és csütörtökön munkaidőben (9-17) (1133 Budapest, Hegedűs Gy. u. 67 5/4 – 26-os kapucsengő).
Bár 99%-ban 9:00 és 17:00 közt megtalálsz itt minket, kérlek azért a biztonság kedvért jelezd előre az impresszum oldalon található elérhetőségeink egyikén, hogy mikor várhatunk, nem szeretnénk ha pont az 1%-ot eltalálva feleslegesen fáradnál ide!

5. Postai befizetés

Irracionálisan drága módja a befizetésnek, lassan is ér át a pénz, cserében elég sok helyen elérhető. Ilyenkor egy ún. Belföldi postautalványt kell kitöltened a megadott adatokkal, majd az Oszkárnak fizetendő díjat és a postai feladási díj összegét, illetve szintén fontos a közleménynél a díjbekérő azonosító!!!

Belföldi postautalvány hátulja

.

 6. Fizetés kredittel

A fenti fizetési módok bármelyikével vásárolhatsz tetszőleges számú oszkáros kreditet, melyet a rendszerben később fizetésre használhatsz (foglalási díj rendezésére – akár automatikusan is, SMS küldésre vagy hirdetéskiemelésre). Az előre feltöltés funkcióval különösen a banki átutalás vagy még inkább a készpénzbefizetés esetén könnyítheted meg az életed, hogy ne kelljen az oszkáros szolgáltatások igénybevételéhez a fizetésre felesleges időt és energiát fordítani.

+1. Az utas fizet helyetted

Amennyiben sofőrként jelentkezel online előrefizetés elfogadónak, tehát az utasok kártyával fizetik neked az útdíjat, akkor lehetőséged van az általuk befizetett pénzösszeg egy részét az oszkáros számládra irányítani. Ehhez a Pénzügyi beállítások menüpontban add meg, hogy hány kredit (átváltva megjelenik, hogy ez hány Forint) erejéig szeretnéd, hogy a neked kiutalandó pénz terhére a rendszer Oszkáros kreditet vásároljon automatikusan.

Az így vásárolt kreditekből rendezheted a foglalási díjakat (akár automatikusan is),  vásárolhatsz hirdetéskiemelést vagy finanszírozhatod az értesítő SMS-esket.

Hozzászólások

    • Oszkár Telekocsi

      Kedves József!

      A foglalási díj közvetítésénél igyekeztünk elegendő időt adni a tényleges fizetésre azt követően, hogy az 500 Ft-ot meghaladta a közvetítendő összeg. A tartozás felmerülését követő 3-8 napon belül csütörtökön megy egy tájékoztató e-mail, egy hét múlva a következő, majd 4 nap múlva hétfőn SMS, és csak ezt követő csütörtökön kerül a fiók zárolásra. Így kb 3 hét áll rendelkezésre, hogy a fenti fizetési módok egyikén a sofőr közvetítse a foglalási díjat – ezt nem gondoljuk agresszív hozzáállásnak.

      Az elérhetőségeink az impresszum oldalon látszanak, de minden weboldal jobb szélén is van egy “Segítség” fülecske, ahol fel lehet venni velünk a kapcsolatot, valamint a fórumon is végső esetben.

      A díjbekérőt azért ne állítjuk ki automatikusan, mert lehetnek olyan utazások, melyek végül nem valósultnak meg – ezekről a “nem megvalósult” értékelést le lehet adni, és akkor természetesen nem kell közvetíteni sem őket. Nem szeretnénk olyan díjat “bekérni” ami mögött nem állt utazás. Illetve a bankszámlaszám is függ a befizetés devizanemétől.
      Tehát a teendő mindössze annyi, hogy a tájékoztató e-mailben is linkelt Foglalási díjak oldalon kiválasztja a fizetési módot (ezek szt. átutalás) és pénznemet, és a “Bankszámlaszám, közlemény lekérése” gombot megnyomva máris rendelkezésre fognak állni az utaláshoz szükséges adatok.

      Köszönettel

      Oszkár csapat

      Válasz
  1. Wolfman

    Az emailben kapott Raiffeiseens bankszámlaszám nem nemzetközi azonosítóval megadott bankszámlaszám, utalni rá nem lehet , a régi szlovák számra egyből lehetett, de erre nem tudok semmit se utalni így.

    Válasz
    • fk.oszkar.com

      Szia!

      Tudsz lekérni eurós díjbekérőt is, ha a Foglalási díjak lapon a pénznemnél átállítod Ft-ról EUR-ra a legördülő menüt.
      Az eurós díjbekérőn az eurós bankszámlaszám jelenik majd meg.
      Ha további segítségre van szükséged, keresd bátran az ügyfélszolgálatunkat! 🙂

      Jó utakat!

      Válasz

Trackbacks/Pingbacks

  1. Fenntartható fejlődés Oszkár módra - […] Ha szeretnél tájékozódni a fenti fizetési lehetőségek részleteiről, előnyeiről, hátrányairól, akkor olvasd el erről szóló blogposztunkat! […]

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztás